Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΜΙΑ ΚΛΕΦΤΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ…


1. ΜΕΣΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ είναι το ποσόν που προκύπτει αν αθροίσεις όλα τα εισοδήματα που υπάρχουν στη χώρα μας και το διαιρέσεις με όλο τον πληθυσμό (γέρους, νέους, μωρά, ανάπηρους κλπ.).Ε… λοιπόν, το Μέσο Εθνικό Εισόδημα στη χώρα μας είναι ( με στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας) 20.000 δολάρια. Μια μέση τετραμελής οικογένεια έχει λοιπόν 80.000 δολάρια και, αν τα κάνουμε σε ευρώ, προκύπτουν περίπου 60.000 ευρώ. Δηλαδή 14 μισθοί επί 4.300 ευρώ το μήνα. Αυτά μας αναλογούν σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Σκέψου με τα ανεπίσημα και τα κρυφά.
2. Ούτε τα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων δεν τα παίρνουν αυτά. Όποια οικογένεια λοιπόν μαζεύει σήμερα κάτω από αυτό το ποσό είναι φτωχή. Απέραντα πλήθη φτωχών δεν καταλαβαίνουν τη φτώχεια τους και νομίζουν, οχυρωμένοι στην ατομικότητα τους (διάβαζε μοναξιά), ότι αν έχουν ξεφύγει από τον πάτο των 600-700 ευρώ, ότι κάτι κάνουν, και αδρανοποιούνται.
3. Ποταμοί χρήματος κυκλοφορούν, αλλά όχι στα χέρια των εργαζομένων. Πού είναι τα υπόλοιπα; Ας το καταλάβει αυτό ο βυθισμένος στην πολυθρόνα της αποχαύνωσης, ότι ο μισθουλάκος του για τον οποίο είναι υπερήφανος δεν είναι παρά λίγα ψιχουλάκια παραπάνω με αντάλλαγμα τη ζωή του.
4. Υπό τις παρούσες συνθήκες και χωρίς καμία βασική αλλαγή, η οικονομία της χώρας αρκεί: Είτε για διπλασιασμό (τουλάχιστον) του μισθού. Είτε για μείωση του ωραρίου εργασίας στο μισό. Πιστεύουμε περισσότερο στην μείωση του ωραρίου στο μισό, ώστε ο κάθε εργαζόμενος να έχει χρόνο για μόρφωση, διασκέδαση, ταξίδια, έρωτες, ανάπτυξη της προσωπικότητας του και ότι άλλο τον κάνει Πραγματικό Άνθρωπο.
5. Στις χώρες του ανεπτυγμένου καπιταλισμού πιστεύουμε ότι η οικονομία επιτρέπει δραστικότερες μεταβολές.
6. Τα παραπάνω ισχύουν όπως είναι σήμερα η οικονομία στη χώρα μας. Αν όμως ενταχθούν στην πραγματική παραγωγή όλα τα παρασιτικά επαγγέλματα: στρατός, αστυνομία, δικηγόροι, παπάδες και καλόγεροι, μεσάζοντες, τα εκατοντάδες στελέχη των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης και ο λοιπός στρατός των χαραμοφάηδων, και η κοινωνία μπορέσει να κινητοποιήσει τις υπόλοιπες δυνάμεις της, τα πράγματα πάνε πολύ πιο μακριά.
7. Με τα παραπάνω προκύπτει το αίτημα για ΑΜΕΣΑ ΤΩΡΑ

ή τετράωρη δουλειά με τον ίδιο μισθό
ή διπλασιασμός του μισθού


8. Τα παραπάνω βέβαια δεν μπορούν να γίνουν από μόνα τους. Απαιτούν να σταματήσει ο Ατομισμός και να αναπτυχθούν Συλλογικότητες και Οργάνωση, όπως μπορούμε και όπως είναι ευνοϊκότερο κάθε φορά. Σε μια προοπτική αλλαγής της κοινωνίας τα πράγματα οφείλουν να είναι, και θα είναι πολύ ευνοϊκότερα.

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Πρωτοβουλία
Γενική Συνέλευση Εξεγερμένων Εργατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου