Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο δελτίο τύπου του ΕΚΑ

Η γενική συνέλευση εξεγερμένων εργατών εκφράζει την έντονη δυσφορία της για την προβοκατόρικη - προδοτική προς τα αισθήματα της εργατικής τάξης- ανακοίνωσης του ΕΚΑ. Είμαστε εργάτες/τριες διαφόρων κλάδων, συνδικαλισμένοι και μη, που θέλουμε να συσπειρώσουμε την οργή όλης της κοινωνίας ενάντια στη δολοφονική κυβέρνηση και τη σιωπή απραξία της επίσημης αντιπολίτευσης και των επίσημων συνδικαλιστικών οργάνων που δεν έχουν σταθεί στο ύψος της περίστασης, και με τη στάση τους αυτή στηρίζουν αυτή τη κυβέρνηση και το σύστημα των φονιάδων - κλεφτών και πλιατσικολόγων των δημόσιων ταμείων.

Η κατάληψη του ανακτόρου της ΓΣΕΕ όπως και τόσες άλλες κινήσεις εργαζομένων - νεολαίων - ανέργων - μεταναστών αυτές τις μέρες αντανακλά αυτή την αγανάκτηση του κόσμου που δεν μπορεί να εκφραστεί από τις ηγεσίες και τους καριερίστες που στηρίζουν το σύστημα. Καταλάβαμε το συγκεκριμένο κτίριο ακριβώς γιατί υποτίθεται ότι συμβολίζει αγώνες εργατικούς και ακριβώς γιατί ανήκει σε όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας και για ένα διαφορετικό μέλλον.

Είναι απαράδεκτο να αποκλειόμαστε από αυτό το κτίριο, οι εκατοντάδες άνθρωποι που σε καθημερινή βάση συγκεντρωνόμαστε σε αυτό και συμμετέχουμε στις εργατικές συνελεύσεις. Από κτίριο σύμβολο το μετατρέψαμε σε ελεύθερο - ανοιχτό χώρο προς όλους/όλες εργάτες/τριες για να συντονίσουν τον αγώνα τους και να οργανώσουν την απάντηση τους οι ίδιοι χωρίς διαμεσολαβητές και ξεπουλημένους αντιπροσώπους.

Η κίνηση μας ήταν αποτέλεσμα της κρατικής καταστολής και της βίας του καπιταλισμού εναντίων των κοινωνικών αγώνων και ήρθε να απαντήσει στη σιωπή των γραφειοκρατικών δομών, όπως του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ.
Κατά πόσο το ΕΚΑ εκφράζει τους εργάτες;
Εκφράζει τον κόσμο που δεν συνδικαλίζεται γιατί αρνείται να εκπροσωπηθεί από έναν υποταγμένο - γραφειοκρατικό και άνευρο συνδικαλισμό;
Εκφράζει τους τους χαμηλόμισθους εργάτες που δουλεύουν "μαύροι" και ανασφάλιστοι, με ελαστικά ωράρια, ακριβώς γιατί αυτοί οι κύριοι έχουν υποχωρήσει στις απαιτήσεις των αφεντικών και της κυβέρνησης;

Τέτοιες καταστάσεις όπως η κατάληψη από τη γενική συνέλευση εξεγερμένων εργατών, όπου οι εργάτες παίρνουν την τύχη του αγώνα τους στα χέρια τους, ξεσκεπάζουν το πραγματικό πρόσωπο της ΓΣΕΕ, η οποία έχει τώρα στρατοπεδεύσει στο ΕΚΑ. Για να σαμποτάρουν το εγχείρημα μας έχουν κόψει τις τηλεφωνικές γραμμές , το διαδίκτυο και την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα, για να δυσκολέψουν την κατάληψη να λειτουργήσει ως κέντρο αντιπληροφόρησης και αγώνα των εργατών/τριών. Παρά όλα αυτά οι εξακόσιοι και πλέον εργαζόμενοι που συμμετέχουν στις καθημερινές εργατικές συνελεύσεις διοργανώνουν των αγώνα τους ενάντια στην κρατική βία και διεκδικούν μαχητικά τα αυτονόητα δικαώματα τους. Έχουμε ήδη εκφραστεί μέσα πό τις χιλιάδες προκυρήξεις που έχουμε μοιράσει και καλούμε όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη προσπάθεια

Γενική Συνέλευση Εξεγερμένων Εργατών
Αθήνα 19/12/08
Τρίτη μέρα κατάληψης

και η ανακοίνωση του ΕΚΑ ...

ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρ.Πρωτ. 3537 Αθήνα 18/12/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την έντονη δυσφορία του με την προβοκατόρικη κίνηση μιας μειοψηφίας πολιτών, που δηλώνουν "εργαζόμενοι", να καταλάβουν το κτίριο της ΓΣΕΕ. Το κτίριο που ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας και που συμβολίζει δεκαετίες αγώνων συναδέλφων - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, για την κατοχύρωση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στους χώρους εργασίας.
Η κίνηση όμως αυτή δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Είναι αποτέλεσμα της κρατικής καταστολής και της τυφλής βίας των τελευταίων ημερών ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες.
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τους εργαζόμενους, διοργανώνει και συμπαραστέκεται στους αγώνες τους για την ανατροπή της βίας και της ευρύτερης αντιλαϊκής πολιτικής και στους αγώνες τους για βελτίωση των εισοδημάτων τους και ενός αξιοπρεπέστερου επιπέδου διαβίωσης .
Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι του Λεκανοπεδίου να είμαστε ενωμένοι στον αγώνα για τη διεκδίκηση της ελευθερίας έκφρασης και της αξιοπρέπειάς μας, Ζητούμε να υπάρξει πολιτική καταδίκη για την κατάληψη της ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΡΙΟ!
ΓΣΕΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!
Η ΓΣΕΕ είναι ο συλλογικός Οργανωτής και καθοδηγητής των αγώνων των εργαζομένων!

Για το Δ.Σ

(ακολουθεί η σφραγίδα)

1 σχόλιο:

  1. ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΡΕΦΟΡΜΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑ, ΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ: ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΨΙΧΟΥΛΟ-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 3%, ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ! ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΣ 'ΕΡΓΑΤΗΣ', ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗ ΕΡΓΑΤΗΣ, Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΜΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή